Rätt val för just dina behov.

Det är mycket att tänka på när det kommer till att välja rätt solskyddsdesign. Här nedan, har vi satt ihop en köpguide som förklarar de olika valen och vad du behöver tänka på. Om du har ytterligare funderingar så kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

Markiser

Bredd

Det första du behöver göra är att bestämma hur bred din markis skall vara för att passa på just din uteplats. Glöm inte att alla måttangivelser skall anges i mm.

Utfall

Nästa steg är att bestämma hur mycket din markis skall sträcka sig ut från väggen. Mät det synliga glaset av ditt fönster. Dela sedan det synliga glasets höjd med 2. Lägg sedan till 10 cm då fönstrets totala höjd inkl karm alltid översiger det synliga glaset med ca 10 cm. Avrunda sedan måttet på utfallet uppåt till närmsta tiotal.(Glasets höjd/2) + 10 cm = Lämpligt utfall för din fönstermarkis (avrunda till närmsta 10-tal)

När du sedan vet vilket utfall du vill ha på din markis klicka på ”Utfall” och välj sedan i rullgardinsmenyn hur långt du vill att din markis skall gå ut. Olika markismodeller har olika långt utfall.

OBS! Tänk på att väven är något kortare än produkten som helhet. Så du behöver inte bli förvånad när du får hem din markis och upptäcker detta.

Takprofil

På flera av våra markiser kan du välja att lägga till en ”takprofil”. Takprofil är helt enkelt ett heltäckande skyddstak som skyddar väven och konstruktionen mot smuts och fågelavföring. 


Reglage & Styrning

Hur vill du styra din markis? Antingen väljer du bland de traditionella metoderna som vev och lina eller så väljer du de mer moderna alternativet och styr du din markis med fjärrkontroll eller med din smartphone.

Styrningsvalen som vi erbjuder är: Trådlöst ( io-motor ) och Manuellt (Vev). Glöm inte att välja hur lång din vev skall vara. 

OBS! Vid val av reglagesida utgå då från vart du kommer att stå när du styr ditt solskydd.    

 

 

Kappa

På vissa markismodeller kan du välja att köpa till en rullgardinskappa. Den monteras längst ut på markisen och går att hissa ned som ett extra skydd mot sol och insyn.

Pitchkontroll

Pitchkontrol ger dig möjlighet att luta/vinkla din markis. I änden på varje arm finns en ögla, med den styr du armens lutning.

.Profilfärg 

Profilerna utgör själva ramverket av din markis. De är tillverkat av aluminium i högsta kvalité. Du kan själv välja blad våra tre stilrena standardfärger; vit, svart och silver/grå. 

Vävfärg

Oavsett vilken färg du väljer på din markisväv så lovar vi att du kommer känna dig nöjd.  Alla våra markisvävar är tillverkade av spinnfärgad akryl enligt högsta kvalitetsstandard. Alla vävarna håller högsta färgäkthet samt är smuts- och vattenavvisande och är OEKO-TEX® 100-klassificerade.

Plissé, Duette® & Persienn

Plisségardin

Plisségardin är ett stilrent och snyggt alternativ till både aluminiumpersiennener och traditionella gardiner. Den har en smart vikväv som går att styra på flera olika sätt. Vävar finns i flera olika utföranden.  

Duette®

Duette® är en väv som bygger på celler som skapas mellan två vävar som är ihoplimmade. Den är energieffektiv både för kyla och värme, ger Inga synliga linor och den går även att få som mörkläggande. 

Klassisk Persienn

Persienn är ett välbeprövat solskydd för inomhusmiljö och är fortfarande mycket populärt. Lamellerna är av brännlackat stål  och finns i flera olika färger.  Persiennen styrs med vridstång och snöre och monteras på insidan av fönsterbågen med upphängningskrok.

Smarta Hem & Apple Home Kit

Styr ditt hem med en App

Smarta Hem är ett system som möjlighör att du kan styra dina solskyddsprodukter och annan hemelektronik med din mobil. För att göra detta behöver du TaHoma Smart Hem Controller. Systemet är nu även kompatibelt med Apple Home Kit och Siri. För att lära dig mer om Smarta Hem klicka här >

 

Tillbehör & Reservdelar 

Många delar i samspel

Alla våra solskyddsprdoukter är designade för att vara lättanvända, snygga och funktionella utan att tumma på kvalité. För att nå dit krävs ett intrikat ingenjörsarbete där flera olika komponenter sampelar till en helhet. Ofrånkommligt är dock att med tiden kommer vissa av dessa delar att slitas ut. Men misströsta icke! För vi har alla reservdelar du någonsin kommer att behöva. I vårt sortiment finns även ett ständigt växande utbud av tillbehör som ytterligare ökar funktionalitetet för ditt solskydd.

error: Content is protected !!